logo

Gulvbelegg

 

Lister og gulvbelegg i vinyl inneholder store mengder av det miljøskadelige stoffet ftalater, og skal derfor leveres som farlig avfall.

Vinylfliser (ofte kvadratiske) kan i tillegg inneholde asbest. Slike fliser er ofte brukt i trapper,ganger og på kjøkken. Vinyl er det samme som PVC. Vær også oppmerksom på limet vinylen er festet med: Er limet sort, og brukt mellom 1950 og 1970, kan det også være asbestholdig. Jobb forsiktig når du fjerner det, bruk egnet verneutstyr og levér limet som farlig avfall.

Linoleum inneholder vanligvis ikke miljøfarlige stoffer. For å avgjøre om det er linoleum eller vinyl, må du se på baksiden: Linoleum er vanligvis lite bøyelig og har strie på undersiden, mens vinyl vanligvis ikke har strie baksiden

Asbest kan gi lungekreft. Det er tillatt for privat- personer å rive asbest på egen hånd på egen eiendom, men bruk beskyttelses- klær og P3-maske som dekker munn og nese.

SGT kan hjelpe deg som kunde med asbest sanering gjennom vår samarbeidspartner: 

Møre Miljøsanering AS  som er Godkjent av Arbeidstilsynet til arbeid med Asbest og Asbestholdige Produkter - Se under Samarbeidspartnere